mtb route bant bordOmgeving

De route ligt aan de rand van het dorp Bant in Flevoland. De route is gelegen in een akkerbouwgebied. Het bos waarin de route is gelegen is 70 jaar geleden aangeplant en bestaat uit een variatie van loofbomen. Omdat dit bos zich naast het dorp bevindt zijn er door de jaren heen veel gaten en holen gegraven om bijvoorbeeld hutten te maken. De bouwers van de route hebben hier handig gebruik van gemaakt. Aangezien de polder vrij vlak is heeft de route nu toch kleine hoogteverschillen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aard van de route

De route heeft een lengte van 1,8 kilometer. De route begint op de dam van de boerderij. Hier is ook een informatiebord te vinden. De route is mooi in al zijn eenvoud. Toch heeft het verrassende elementen en is de route zeker uitdagend, veel draaien en keren.
De grond bestaat uit zeeklei (de voormalige Zuiderzee). Dit is te merken in natte perioden. De route is dan glibberig. In de zomer daarentegen is de klei hard.

MTB route Bant is gefilmd door Andr√© van MTB Challenge! Onder MTB-ers is hij een bekende naam, en nu heeft hij ook van onze route een supergaaf filmpje gemaakt!

 Begin 2021 zijn we van start gegaan om zogenaamde Technical Trail Features (TTF) aan te brengen op de route.
TTF zijn hindernissen die je met je MTB moet overwinnen. Een TTF is naast de route gebouwd; dit om te voorkomen dat je er per ongeluk op kunt komen.
Zo hebben we bv bruggetjes, jumps, boomstammen en smalle balken geplaatst.
Wees verstandig! Veelal is een TTF moeilijker dan je denkt. Bezint eer gij begint.... en: draag een helm.

Agenda

28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Conditietraining Jeugd
30 mei 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
01 juni 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
04 juni 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
Masters Of Trails
Flevofiets
Autobedrijf Rene Bobeldijk
Advicount
Intertoys Faber Emmeloord
ZZP en MEER Administratie
Steelwrist Earthmoving Efficiency