Image

Masters Of Trails is een groep mensen die hun enthousiasme voor het fietsen en dan specifiek voor het Mountainbiken met elkaar deelt.

Wij zijn geen officiële vereniging oid en in de basis kan een ieder aansluiten. Daarbij voelen we een hoog verantwoordelijkheidsgevoel richting elkaar en naar onze families.

Samen uit, samen thuis en veilig.

Zodoende hebben we onderling wel afspraken gemaakt om dit zoveel mogelijk te kunnen borgen. Niet allemaal 'in beton gegoten', vaak voor de hand liggend, vooral om het leuk te houden en van elkaar op de hoogte te zijn.

Mountainbiken is een enorm leuke bezigheid om uit te oefenen. Maar zoals met zoveel sporten, niet geheel zonder risico. Wil je graag een keer meefietsen omdat je gehoord hebt dat dit zo'n leuke club is om mee te gaan?

 

Welkom!

Maar zoals gezegd: wel een paar afspraken.

Groepen

Zo kennen we groepen waar in gefietst wordt. Groepen ingedeeld op bv niveau, leeftijd (er fietsen personen van een jaar of 9 t/m grijze haren...mee)  en/of vrienden. Het een sluit het ander niet uit.

Met een groep gaan er altijd begeleiders mee, die weten ook graag dat je er bent.

Verschillende groepen: van iets rustiger naar een groep die lekker wil 'knallen'. 

Op de zaterdagochtend speciaal voor de kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar. 

groep zaterdag

We maken hierbij veelal gebruik van de MTB route in het Kuinderbos en onze eigen MTB route om het erf van van Baaren (Banterweg 17). Tussendoor trainen we ons op specifieke mountainbike skills om zo goed voorbereid het bos in te kunnen.

 

Materiaal

Skills zijn belangrijk en die oefenen we gezamenlijk met verschillende oefeningen. Naast skills is materiaal wel zo belangrijk. Het dragen van een helm is verplicht bij ons! Geen helm? Sorry, dan kun je niet mee. Alles voor je eigen veiligheid.

En natuurlijk heb je een mountainbike nodig. Met een gewone fiets of crossfiets gaat het gewoon niet. De mountainbike hoeft geen superdeluxe variant te zijn. De MTB moet wel technisch in staat zijn in een bos te kunnen fietsen (bv goede remmen).

We hebben soms ook de mogelijkheid om een mountainbike te huren. Dus heb je geen mountainbike en je wilt het wel eens proberen? Geef het aan en we kijken naar de mogelijkheden.

Wanneer

We fietsen op zondagochtend en starten dan om 10:00 op het parkeerplaats bij het MFC in Bant. Terug zijn we dan veelal tussen 12:00 en 13:00. Het kan ook wel eens uitlopen....

We wisselen de zondagen af. De ene keer doen enkel techniek, de andere keer draait het meer om de km's om de conditie op te bouwen. Dit doen we omdat we het liefst 1x in de maand naar een super gave route buiten de polder willen. Door corona ligt dat nu helaas even stil.

groep jeugd

Niet alleen de jeugd is enthousiast. Ook volwassenen kunnen aanhaken. En juist wanneer je net op de fiets zit en je er achter komt dat mountainbiken niet hetzelfde is als fietsen op de weg.

Op dinsdagavond en donderdagavond kun je aansluiten bij onze social ride. De nadruk ligt op gezellig en je comfortabel gaan voelen op de mountainbike. Wij kennen de mentaliteit "ik kan niet meekomen doordat ik niet zo goed ben" niet. En wil je toch knallen? Er is altijd wel een invulling aan te geven. 

Verzamelen om 19:10uur bij de parkeerplaats in het Kuinderbos vlak bij het AZC.

En nu?

Toch het een en ander aan afspraken, het hoort er nu eenmaal bij. De reden dat we je van te voren graag even spreken. Heb je alles op orde, is het je duidelijk en natuurlijk leren we je graag even kennen (en jij ons hoogstwaarschijnlijk).

Lijkt het je wat? Neem gewoon even contact met ons op. Dit kun je doen door een bericht via deze website te sturen. Of spreek een begeleider aan.

 

Agenda

28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Conditietraining Jeugd
30 mei 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
01 juni 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
04 juni 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
Masters Of Trails
Flevofiets
Autobedrijf Rene Bobeldijk
Advicount
Intertoys Faber Emmeloord
ZZP en MEER Administratie
Steelwrist Earthmoving Efficiency