#Trailrespect

Met een mountainbike kun je eigenlijk het hele jaar door een MTB route op. Toch is dit niet altijd ideeal om te doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het wel eens verstandiger zijn om een bepaalde route niet op te gaan.

Veel nieuwe routes worden duurzaam aangelegd en onderhouden waardoor je het hele jaar door kunt fietsen. Er zijn echter uitzonderingen. Als het dagenlang geregend heeft en de bosgrond volledig verzadigd is met water, blijf dan lekker thuis. Zo kunnen de routes herstellen én je zadelt de onderhoudsvrijwilligers niet met onnodig werk op. Dat heet #trailrespect.

  

trailrespect

Ook zien we tegenwoordig dat in de zomer de routes volledig kunnen worden gesloten. Juiste door het uitblijven van regen, worden de routes zo droog dat je alleen maar over mul zand fietst. Mul zand fietsen kan een hele leuke uitdaging zijn (er is een andere techniek voor nodig om vooruit te komen), maar het kan daardoor ook erg gevaarlijk worden. Zeker op de meer technische routes. Zo zijn de routes Zeist en Austerlitz voor de zomer van 2020 al geheel gesloten geweest, omdat het gewoon te gevaarlijk werd. Naast het feit dat je de route helemaal stuk fietst.

Informeer je van te voren of je dus wel welkom bent op een route.

De route bij Bant heeft hier minimaal last van. In de polder hebben we kleigrond. In de zomer / droog weer is deze keihard en snel te fietsen. Bij regen wordt de route echter spekglad en moet je extra opletten.

#trailrespect

Agenda

28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
28 mei 2023;
10:00AM - 12:30PM
Conditietraining Jeugd
30 mei 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
01 juni 2023;
07:10PM - 08:30PM
Volwassenen Social Ride
04 juni 2023;
10:00AM - 12:30PM
Training Jeugd
Masters Of Trails
Flevofiets
Autobedrijf Rene Bobeldijk
Advicount
Intertoys Faber Emmeloord
ZZP en MEER Administratie
Steelwrist Earthmoving Efficiency